Woningen

Plug & Play Housing heeft meerdere modelwoningen ontworpen tot circa 80m2 groot. Met onze bouwmethode, waarbij wij een groot assortiment van bouwelementen kunnen produceren, is het mogelijk elke gewenste vorm of oppervlakte te bouwen. Om echter van een kleine laagbouw woning (ook wel tiny house) te kunnen spreken, wordt in de markt meestal over een maximum van 50m2 BVO gesproken.

Een Plug & Play woning is volledig her-configureerbaar. Dat wil zeggen dat men na b.v. 10 jaar (in sommige gemeenten geldt een maximum gedoogtijd voor kleine woningen) de woning weer volledig uit elkaar kan halen en op een andere plek weer in elkaar kan zetten. Dit komt mede omdat wij dankzij onze unieke lego-achtige bouwelementen geen vaste verbindingen hoeven te maken.

De woningen zijn in de volgende configuraties te verkrijgen:

  • Casco
    Fundering, binnen- en buitenmuren, deuren en ramen, dak.
  • Turnkey
    Casco, aangevuld met badkamer, keuken, toilet.
  • Off-grid
    Turnkey, aangevuld met zonnepanelen, waterhuishouding, sanitair, daktuin.

In de Off-grid uitvoering is men volledig zelfvoorzienend en is aansluiting op het ‘grid’ (water, riool, elektra) niet nodig. Een dergelijke woning kan daarom op elke gewenste plek staan.

⎼⎼⎼⎼⎼⎼⎼⎼⎼
De woningen van Plug & Play Housing zijn volledig her-configureerbaar.
De woning kan gemakkelijk uit elkaar worden gehaald en alle onderdelen zijn herbruikbaar.
Onze doelstelling is Cradle to Cradle te werken.
⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻

Er is reeds een aantal modelwoningen ontworpen. Variërend van vierkant, L-vormig of rechthoekig met een puntdak met daarin een slaapverdieping. Dit is bijvoorbeeld een mooie optie voor mensen met kinderen of voor vakantieparken. Het is echter mogelijk om als gebruiker zelf een ontwerp te maken. Wij zitten niet vast aan een prefab containervorm (in verband met vervoer) en met onze bouwelementen is vrijwel elke vorm mogelijk. Bekijk hieronder enkele voorbeelden van de mogelijkheden.

Voorbeelden van onze modelwoningen. Klik voor groter formaat.

⎼⎼⎼⎼⎼⎼⎼⎼⎼
De woningen van Plug & Play Housing zijn 36 tot 60 m2 groot,
voldoen aan het bouwbesluit en zijn volledig her-configureerbaar.
Ze zijn verkrijgbaar als casco, turn key en volledig off-grid.
⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻

Voorbeelden van interieurs. Klik voor groter formaat.

Een korte reis langs onze modelwoningen

In deze artist-impression film krijgt u een impressie van enkele van onze modelwoningen, gebouwd in verschillende soorten afwerking en formaat. Zo kunnen de stenen zichtbaar blijven, al dan niet met designelementen, of kan de buitenzijde bedekt worden met hout of ander materiaal

Laagbouw woonwijk.

Onze woningen zijn ook zeer geschikt voor een laagbouw woonwijk. Zo kunnen modellen aan elkaar vastgemaakt worden en kunnen allerlei formaten en designs toegepast worden. Ook kunnen met de blokken uiterlijke kenmerken licht gewijzigd worden, zodat een speels karakter ontstaat. Zie onderstaande video voor een uitleg.

Sociale woningbouw

Voor de So You Think You Can Build innovatie challenge van Aedes, de koepel van woningbouwcorporaties, heeft Plug and Play Housing een blok woningen ontworpen geschikt voor sociale woningbouw (PMC2). De woningen zijn circulair, natuurinclusief en kennen een lage Total Cost of Ownership. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.