Wanneer gaat jouw woonwens in vervulling?

Droom je van een eigen huis, maar lijdt ook jij onder de woningnood? Wachtlijsten zijn eindeloos lang – passende aanbiedingen nihil. Geen huis is waardig en betaalbaar tegelijk, want gemeenten doen in volle vaart mee aan de ratrace van de bouwwereld. De kranten staan er vol van. Gaat jouw woonwens ooit in vervulling? Plug & Play Housing heeft het antwoord op eindeloos – klein – wonen voor iedereen. Plug & Play Housing heeft het antwoord op eindeloos – klein – wonen voor iedereen.

Speel het spel als eerste

Bouw als eerste je virtuele woning van 36m2 off-grid. Dat betekent dat je je onafhankelijk maakt van gemeentelijke voorzieningen als riolering, water en energie. In de praktijk kan tot 60m2 gebouwd worden in een casco-uitvoering, turn key of off-grid. Je virtuele woning bouw je eenvoudig op basis van de instructies die op je scherm verschijnen. In de praktijk is het niet veel moeilijker en meebouwen aan je eigen huis kan in principe ook, wat invloed heeft op de prijs. 

De door jou ontworpen woning kan worden uitgeprint en je kan je aanmelden als ‘belanghebbende’ voor een woning in jouw gemeente. Met de aanmelding maak je jezelf lid van de Plug & Play Community, de kennisbank die weet wat je rechten zijn en aangeeft welke mogelijkheden jouw gemeente heeft of wat je kan doen om invloed uit te oefenen op gemeentelijke besluitvormingen.

Wonen als grondrecht in de praktijk

In ons land is wonen een grondrecht voor elke Nederlander. Er heerst een groeiende woningnood, veroorzaakt door onkunde en belangenverstrengeling van de overheid en de bouwwereld. Veel jonge mensen, mensen die een bijzondere gemeenschap willen stichten, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt etc., in grote getallen gaan ze gebukt onder de voor hen inmiddels onbetaalbare woningmarkt. Is er een akkoord tussen gemeenten over ‘bed-bad-brood’ voor alle asielzoekers, voor mensen met een baan geldt maar al te vaak ‘bad-brood-brug’. Dit terwijl volgens de Partij Van De Dieren de komende jaren een miljoen (kleine) woningen gebouwd kunnen worden  op grond die door het verkleinen van de veestapel vrijkomt. 

Claim je recht op wonen

Heb je het spel gespeeld en/of heb je je aangemeld als lid van Plug & Play Community en wil je als belanghebbende voor een kleine woning in je gemeente in aanmerking komen dan is het van belang buurtgenoten, vrienden en kennissen op de hoogte te stellen van Plug & Play Housing, want hoe meer mensen zich bij ons aanmelden en hun recht opeisen hoe beter het is natuurlijk! Wij verzamelen per gemeente de gegevens van alle belanghebbenden die zich hebben aangemeld en stellen de gemeente op de hoogte van het aantal inwoners met een nijpend woonprobleem. Wij hebben kennis van zaken en zijn gespecialiseerd in gestandaardiseerde, circulaire en betaalbare stenen (zelf)bouw woningen

Het spreekt voor zich dat wij m.b.t. de privacy van belanghebbenden strikte regels in acht nemen. 

Kosteloze deelname

Als deelnemer zijn er geen kosten verbonden aan het gebruikmaken van de diensten van de Plug&Play Community, die:

  • de krachten bundelt van deelnemers die hun woondroom gemeen hebben.
  • de deelnemers structureel informeert en adviseert over realisatie-kansen.
  • het collectief aan deelnemers aanwendt om gemeentebesturen en grondeigenaren te overtuigen van en te bewegen tot vlotte regelgeving en het verstrekken van vergunningen.
  • de deelnemers ondersteunt bij hun concrete stappen in de realisatie van de woning.

Vul hieronder je gegevens in om je aan te melden voor de Plug & Play Community:

Casco   = foundation, inner- and outer walls, roof.
Turnkey = Casco, adding kitchen, bathroom and toilet.
Off-Grid = Turnkey, adding solar panels, sanitation, water supply and roofgarden.
Saving data*
I hereby give permission for my data to be stored and I register for the Plug & Play Community. I would like to receive relevant information from Plug & Play Housing and news regarding the municipality(ies) specified by me. I also give Plug & Play Housing permission to put me in touch with other community members within my municipality(ies). Read our privacy policy here.